Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά» 70 τόμος του 2021

Γράφει η Γεωργία Γιαμπουράνη

Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε, ένα ακόμα θαυμάσιο πνευματικό έργο του Αντώνη Θαλασσέλη και πιο βελτιωμένο, καταγράφει όλο τον παλμό της λογοτεχνικής και καλλιτεχνικής μας εποχής και εμπλουτίζει την πνευματική μας κληρονομιά. 

Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την συμμετοχή μου ανάμεσα σε αξιόλογους λογοτέχνες και εικαστικούς της χώρα μας, με ένα μικρό αφιέρωμα στον αγαπημένο και αείμνηστο ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΡΟΣΊΝΗ στη νέα ενότητα του τόμου '' Εις μνήμην''. Καθώς και μια ένα μικρό δοκίμιο για το εάν τελικά ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ της Σύγχρονης Εποχής έχει ΕΛΠΙΔΑ !!! Και έχει ελπίδα Φίλοι μου, αρκεί ο άνθρωπος να διεκδικήσει τις πανανθρώπινες αξίες, που διεκδικούσε και ο Γεωργιος Δροσίνης. 

Αυτές που θα σμίξουν όλους τους ανθρώπους σε μια καθολική σχέση ενότητας και σεβασμού, χωρίς κοινωνικές και ρατσιστικές διακρίσεις κάνοντας πέρα αυτές που θα τον διχάσουν !!! Αρκεί να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή ικανοποιώντας, πρωτίστως τις βασικές και αυτονόητες ανάγκες του και έπειτα τις ψυχικές και πνευματικές του. 

Αυτές δηλαδή που θα επιβεβαιώνουν, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ανώτερο πνευματικό όν και στόχος της ζωής δεν είναι μονάχα η επιβίωση, αλλά η εξέλιξη του ανθρώπου και η έκφραση των άπειρων δυνατοτήτων που φέρει μέσα του. Πως σίγουρα δεν είναι αυτό το μικρό, ανήμπορο και ανυπεράσπιστο πλάσμα που θέλουν κάποιοι να τον πείσουν !!!! Και το μονοπάτι δεν είναι ένα παρά αυτό της ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ .