ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣYMMETOXHΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ FACEBBOK  ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΊΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/groups/2335212726762069/

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1943 ΕΩΣ ΤΟ 2011, ΜΕ 68 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών το 1991, Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών το 1988 και Βραβείο ΙΠΕΚΤΣΙ το 1988.

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ - ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 
ΜΕ 576 ΣΕΛΙΔΕΣ 
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 250 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ. 

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ 2024ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023 
ΜΕ 640 ΣΕΛΙΔΕΣ 
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 260 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ. 

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ 2023ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022 
ΜΕ 656 ΣΕΛΙΔΕΣ 
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 270 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ. 

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ 2022ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 
ΜΕ 652 ΣΕΛΙΔΕΣ 
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 270 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ. 

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ 2021
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 
ΜΕ 524 ΣΕΛΙΔΕΣ 
ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 240 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ 2020
ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΔΕΤΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΑΣ  Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΩΡΟ!


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Η Φιλολογική Πρωτοχρονιά ήταν μια ετήσια λογοτεχνική και καλλιτεχνική έκδοση (τόμος 500 - 600 περίπου σελίδων), Εκδιδόταν από το 1943 – 2011, από τον εκδοτικό οίκο Μαυρίδη, ιδρυμένο το 1929, με έδρα την Αθήνα. Φιλοξενήθηκαν με τα έργα τους στις σελίδες της αξιόλογοι δημιουργοί όπως οι: Παλαμάς, Βρεττάκος, Μυριβήλης, Σικελιανός, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και εξέχοντα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών όπως και άλλοι πολλοί από τους χώρους της λογοτεχνίας, της ποίησης, της ζωγραφικής, της γλυπτικής. Στο τυπογραφείο του ιδρυτή, Αριστείδη Μαυρίδη (1903 - 1997), σύχναζαν μεγάλα, πνευματικά ονόματα, όπως επί παραδείγματι ο Νικηφόρος Βρεττάκος και πολλοί άλλοι, καθώς αναφέρει στο βιβλίο του Άφθαρτοι εν φθορά ο Δημήτρης Νικορέτζος! Ο απώτερος σκοπός της έκδοσης το 1943, στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, ήταν ο Έλληνας να διατηρήσει την πνευματική του παράδοση ως αντίσταση στον κατακτητή προβάλλοντας την ελληνική πνευματική δημιουργία. Οι εκδόσεις Μαυρίδη ήταν ο πρώτος εκδοτικός οίκος, που είχε εκδώσει τον Καπετάν Μιχάλη του Νίκου Καζαντζάκη!


ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών ήταν να τιμηθεί η έκδοσή της με πολλές διακρίσεις, με τις σημαντικότερες από αυτές να είναι: το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών το 1991, τον Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών το 1988 και το Βραβείο ΙΠΕΚΤΣΙ το 1988.

 

68 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Η αρχική έκδοση τον Δεκέμβρη του 1942 αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα επιτεύγματα της ελληνικής, πνευματικής δημιουργίας σε μια εποχή αβάσταχτης δυστυχίας και στερήσεων-έβγαινε ακόμα και στην Κατοχή.

Φυσικά ο απώτερος σκοπός της έκδοσης ήταν ο Έλληνας να διατηρήσει την πνευματική αντίστασή του στον κατακτητή, προβάλλοντας την ελληνική, πνευματική δημιουργία.

Αυτό το τεράστιο έργο για τα ελληνικά Γράμματα μετά από 68 χρόνια συνεχούς έκδοσης σταμάτησε το 2011.


H ΓΝΩΡΙΜΙΑ MOY ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Καθώς οι δρόμοι μας έμελλε να συναντηθούν, γνώρισα το έργο,  το διάβασα και το αγάπησα και αποφάσισα να συνεχίσω την έκδοσή του με το σκεπτικό ότι είναι κρίμα να σταματήσει ένα τόσο σημαντικό και βραβευμένο έργο.

Επικοινώνησα με τον τελευταίο εκδότη, Γιώργο Μαυρίδη, και συνεννοήθηκα μαζί  του, να κάνω μια προσπάθεια επανέκδοσης της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς με σκοπό να προβληθούν και να γράψουν στις σελίδες αυτού του ιστορικού εντύπου και νέοι δημιουργοί!

Ο εκδότης Γιώργος Μαυρίδης στους τόμους της  Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς,  που κυκλοφορούν, φιλοξενείτε  κείμενό του, όπου αναφέρει την Ιστορία της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς χαιρετίζοντας την προσπάθεια επανέκδοσης και αναφέρει πως αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση της πολύχρονης και κοπιαστικής προσφοράς της οικογένειας Μαυρίδη στα ελληνικά Γράμματα και πως με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί με γαληνεμένη την ψυχή του να ταξιδεύει νοερά ανάμεσα στις σελίδες της νέας έκδοσης. Σαν αναγνώριση όλης μου της προσπάθειας μού ευχήθηκε καλή επιτυχία με ιδιόχειρη αφιέρωση στο πρώτο τεύχος του 1943 και στο τελευταίο τεύχος του 2011, που μου χάρισε!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Οι σπουδαίοι δημιουργοί, που κατέθεταν τα έργα τους παλαιότερα στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά δεν υπάρχουν πια, ώστε να φιλοξενήσουμε τα νέα έργα τους, υπάρχουν όμως νέοι, καθώς η δημιουργία δεν σταματά ποτέ!

Όλοι οι δημιουργοί, παλαιοί και νέοι, μπορούν να συμμετάσχουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια με τα έργα τους. Το βραβευμένο, ιστορικό έντυπο, που μέσα στις σελίδες του φιλοξενούσε τα πιο σπουδαία ονόματα της λογοτεχνίας μας και κοσμεί της βιβλιοθήκες όλων των παλαιότερων λογοτεχνών, οφείλει να μην χαθεί, καθώς έχει μία τεράστια προσφορά στα ελληνικά Γράμματα.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια και η συμμετοχή σας θα είναι καθοριστική για το μέλλον του περιοδικού, αυτού του μεγαλειώδης έργου, που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές και που έγραψαν μέσα ακαδημαϊκοί και πολλά από τα σπουδαιότερα ονόματα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Ας γίνουμε εμείς, οι νεότεροι, συνεχιστές των σπουδαίων αυτών λογοτεχνών και είθε η Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά να γίνει για μας μια λογοτεχνική στέγη έκφρασης και πολιτισμού, όπου θα παρουσιάζουμε τα έργα μας.

Η λογοτεχνική σκυτάλη παραδόθηκε σε μας, που με τη συμμετοχή μας στα φύλλα της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς θα μείνουμε για πάντα στην Ιστορία, τολμώντας σεμνά να σταθούμε πλάι στα τόσα μεγάλα ονόματα που είχανε γράψει, αλλά και παραδίδοντάς την κι εμείς με την σειρά μας στους νεότερους για να τη συνεχίσουν.

Διαισθάνομαι το μέγεθος της ευθύνης για όλη αυτή την προσπάθεια, την οποία προσωπικά έχω αναλάβει με την επανέκδοση αυτού του ιστορικού έργου και έχω βάλει στόχο η Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά να είναι ποιοτική και καλαίσθητη σε όλα τα σημεία της. Για αυτό και όσοι συμμετάσχετε, παρακαλώ, φροντίσετε τα κείμενά σας να είναι επιμελημένα, ώστε να δώσετε μία θετική εικόνα σαν λογοτέχνες στους αναγνώστες μας και να συμβάλετε στην άψογη έκδοση της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς.

Στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά θα δοθεί βήμα και σε νέους και πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς και οι λόγοι είναι οι εξής:

Πρώτον, γιατί αυτό έκανε και από την αρχή ο ιδρυτής της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς Αριστείδης Μαυρίδης, κατά τη μαρτυρία του Δημήτρη Νικορέτζου στο βιβλίο του Άφθαρτοι εν φθορά κατά λέξη: «Ο Μαυρίδης αγαπούσε και υποστήριζε τους νέους. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια και να με περιβάλει με την εκτίμηση και την αγάπη του».

Δεύτερον, επειδή υπάρχουν ανάμεσα στους νέους και άγνωστους δημιουργούς πολύ αξιόλογοι άνθρωποι, που, με τη δυνατότητα που τους δίνουμε να προβληθούν στη Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά, θα τους γνωρίσει ο κόσμος και κάποιοι απ’ αυτούς θα ξεχωρίσουν και θα αναδειχτούν!

Τρίτον, διότι προσδοκώ να γίνει για τους νέους μια δημιουργική στέγη έκφρασης και πολιτισμού, όπου θα προβάλλουν τα έργα τους χωρίς να νιώθουν την απόρριψη από τα διάφορα κυκλώματα, που τους απαξιώνουν, με την προϋπόθεση φυσικά να παρουσιάζουν αξιόλογα έργα.

Τέταρτον, τέλος, γιατί ευελπιστώ να αντιληφθούν το χρέος της φιλοξενίας τους σε ένα τόσο σημαντικό έργο, ώστε να γράφουν όλο και πιο ποιοτικά έργα και χρόνο με τον χρόνο να εξελίσσονται προς το καλλίτερο.


Η Φιλολογική Πρωτοχρονιά με τις νέες της βελτιώσεις έχει σκοπό να καταστεί η Λογοτεχνική και Καλλιτεχνική εγκυκλοπαίδεια της κάθε χρονιάς, όπου θα καταγράφονται οι νέες δημιουργίες, του κάθε έτους, από νέους και καταξιωμένους δημιουργούς εν ζωή, με τη φωτογραφία και το βιογραφικό και να παρουσιάζονται στις αρχές του επόμενου έτους, ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει μια πολύτιμη άντλησης για τους μεταγενέστερους ερευνητές, αφού θα μπορούν να ανατρέχουν κάθε φορά στον τόμο του εκάστοτε έτους και να ενημερώνονται για τις τότε δημιουργίες. Επίσης και να αποτελεί και μια πολύτιμη παρακαταθήκη στους νεότερους αναγνώστες και σ’ όλον τον πνευματικό κόσμο.

Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο την εξέλιξη στον τρόπο γραφής, την θεματική και τις τάσεις, που δημιουργούνται στην Ελλάδα από τους εκάστοτε λογοτέχνες στη κάθε χρονική περίοδο. Θα υπάρχουν βέβαια και έργα μεγάλων δημιουργών, κριτικές, αφιερώματα, άρθρα σχετικά με αυτούς και ό,τι σπουδαίο αξίζει να μάθει ο αναγνώστης για την κληρονομιά που μας άφησαν.


Οι τόμοι που θα εκδίδονται από εδώ και στο εξής, μας ζητήθηκαν και εντάχτηκαν στη συλλογή των τόμων της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς και τώρα βρίσκονται στις βιβλιοθήκες: Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, Βιβλιοθήκη Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (ΕΛΙΑ- ΜΙΕΤ),  Βιβλιοθήκη Ακαδημίας Αθηνών, Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, Κεντρική βιβλιοθήκη Δήμου Αθηνών «ΟΠΑΝΔΑ» και  σε άλλες πολλές. 

Με την πάροδο του χρόνου θα ενταχτούν και σε άλλες  βιβλιοθήκες που έχουμε προγραμματίσει, καθώς και σε πολλές σχολικές βιβλιοθήκες για τα παιδιά μας, ώστε η Νέα. Φιλολογική Πρωτοχρονιά να αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους ερευνητές -αφού ψηφιοποιούνται ηλεκτρονικά και μένουν για πάντα, για γρήγορη και εύκολη αναζήτηση- όπου θα μπορούν να αντλήσουν διάφορα θέματα που τους ενδιαφέρουν, να ενημερωθούν και να διαβάσουν τα έργα και το βιογραφικό των συμμετεχόντων στη Ν. Φιλολογική Πρωτοχρονιά .

Η Φιλολογική Πρωτοχρονιά, δημιούργησε και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ και άρχισαν ήδη να γίνονται οι καταχωρήσεις, θα είναι ένα «site» στο διαδίκτυο που θα καταχωρούνται οι σελίδες όλων που συνεργάζονται με τη Φιλολογική Πρωτοχρονιά και θα μπορούν οι συμμετέχοντες και οι ερευνητές, αναζητώντας με το ονοματεπώνυμο, να βλέπουν όλες τις σελίδες ανά έτος συμμετοχής κάθε δημιουργού. 

Αυτό αργότερα όταν ολοκληρωθεί θα σταλεί σε όλα τα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος και στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο αρχείο ψηφιοποιημένων σελίδων.

Επίσης ο καθένας που συμμετέχει θα μπορεί να αντιγράψει το σύνδεσμο όλων τω σελίδων του που θα είναι συγκεντρωμένες για όλα τα έτη και να το στέλνει οπουδήποτε!     

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΥΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ύλη της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς θα περιλαμβάνει, όπως και οι παλαιότερες εκδόσεις, τα εξής: Λογοτεχνία ξένη και ελληνική,  ποίηση, διήγημα, δοκίμια, παραμύθια, λογοτεχνικές αναλύσεις γνωστών έργων, γνώμες και απόψεις, άρθρα, κριτικές έργων γνωστών δημιουργών, θέατρο, ιστορία, λαογραφία, τοπικά ήθη και έθιμα και γενικά ό,τι άλλο έχει σχέση με τα ελληνικά Γράμματα, την γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, αρχαίο και νεότερο, καθώς επίσης και έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και άλλων μορφών εικαστικής έκφρασης παλαιών και νέων καλλιτεχνών!

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η Νέα  Φιλολογική Πρωτοχρονιά επιθυμεί να συνεργαστεί με αξιόλογους Λογοτέχνες, που έχουν τις γνώσεις να γράψουν ένα επιστημονικό άρθρο, δοκίμιο, έρευνα, ανάλυση κλπ, για κάποιο θέμα που το γνωρίζουν καλά, όπως τα παρακάτω: Λογοτεχνία, Ιστορία, Ποίηση, Λαογραφία, Παραμύθι, Ποιητές,  Λογοτέχνες, εικαστικούς,  Έλληνες και ξένους. Ελληνικό πολιτισμό, Γράμματα, Τέχνες, εικαστικά, αντλώντας από αυτό, κατόπιν βιβλιογραφικής έρευνας και ανάγνωσης κάτι σημαντικό και σπουδαίο που δεν έχει εντοπιστεί, ξαναγραφτεί και ειπωθεί, παρουσιάζοντάς το στη Νέα φιλολογική Πρωτοχρονιά και στους αναγνώστες της.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΟΛΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ & ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ και ο λόγος -ως αφορά τα δημοσιευμένα- είναι ότι στη Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά, τουλάχιστον θα μείνουν για πάντα στο χρόνο και δεν χαθούν οπως γίνετε με διάφορες ευκαιριακές συλλογικές εκδόδεις, αφού το έργο είναι συλλεκτικό και όλα τα τεύχη απο το 1943 μέχρι και σημερα είναι σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες -όπως θα είδατε παραπάνω- και στα ερευνητικά κέντρα και αποτελουν χρήσιμο εργαλείο για τους ερευνητές, όπου θα μπορούν να αντλήσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΜΟ  ΕΠΩΦΕΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ,  ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ  ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ!

Η έκδοση γίνεται με μια μικρή οικονομική συμμετοχή όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω όσων λάβουν μέρος με τα έργα τους και θα προβληθούν στις σελίδες της βοηθώντας να μη χαθεί αυτό το σπουδαίο, βραβευμένο έργο!

Αυτό άλλωστε έκαναν και παλαιότερα όλοι αυτοί οι σπουδαίοι λογοτέχνες, που συμμετείχαν αγοράζοντας πολλούς τόμους με σκοπό να ενισχύσουν στην προσπάθεια να συνεχιστεί η Φιλολογική Πρωτοχρονιά!

Παλαιότερα λόγω του ότι οι οικονομικές συνθήκες το επέτρεπαν, όσοι συμμετείχαν το θεωρούσαν υποχρέωση να αγοράσουν πολλούς τόμους για δωρα στις γιορτές και σε βιβλιοθήκες και το έκαναν για να υποστηρίξουν το έργο ώστε να συνεχιστεί να προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό.

Τώρα όμως αυτό δεν συμβαίνει και για αυτό ήταν αναγκαίο να βάλουμε ένα πολύ μικρό τίμημα σε σχέση με την αξία του έργου, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η έκδοση της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς και από τη μεριά μας προσφέρουμε πολύωρη προσωπική εργασία αφιλοκερδώς και επιπλέον σας χαρίζουμε τον εκδοθέντα τόμο.

Κάνουμε αυτές τις διευκρινίσεις για να σας ενημερώσουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και γι αυτό θέλουμε συνεργάτες που να αγαπάνε γενικά το βιβλιο και την λογοτεχνία και αρωγούς στην προσπάθεια μας.

Παρακάτω θα δείτε το ποσό της συμμετοχή σας, που φυσικά είναι ανάλογο με την κατηγορία συμμετοχής σας και την έκταση των σελίδων προβολής σας.

Σημείωση: Αν δεν είστε έτοιμοι τώρα οικονομικά, επικοινωνήστε απαραιτήτως μαζί μου για να προγραμματιστούμε καλύτερα και να μην πιεστείτε, αφού έχουμε την δυνατότητα να καθορίσουμε ημερομηνία κατάθεσης του ποσού όπως σας βολεύει, καθώς και να προκαταβάλετε ένα μέρος και μετά το υπόλοιπο ενημερώνοντάς μας πότε θα μπορείτε!


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: 

Σε περίπτωση που στο κείμενο σας υπάρχουν υπερβολικά πολλά ορθογραφικά λάθη,  κολλημένες λέξεις και τα σημεία στίξης, κόμματα, θαυμαστικά, αποσιωπητικά, ερωτηματικά, απόστροφοι κ.λπ.  δεν είναι κολλητά στο τέλος των λέξεων και έχουν κενό,  αντιλαμβάνεστε ότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία και γίνεται με το χέρι λέξη προς λέξη, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ, που φυσικά θα ενημερωθείτε για το κόστος, αφού θα  το αναλάβει ειδικός επιμελητής κειμένων, για να το σας το επιμεληθεί. 

Αν δεν είστε σίγουροι για το κείμενό σας, δώστε το πριν το στείλετε να σας το επιμεληθούν ή κοιτάξτε το εσείς με μεγάλη προσοχή για να μην υπάρχει η επιπλέον χρέωση.

Αν το κείμενο σας είναι εντάξει και έχει πολύ λίγα ορθογραφικά λάθη  και κάτι λίγα από τα παραπάνω που αναφέραμε που σας έχουν ξεφύγει, θα τα διορθώσουμε και θα φροντίσουμε για την αισθητική επιμέλεια των κειμένων, των διαλόγων και των στίχων αν είναι ποίημα, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΗ.

Προσέχετε τα κείμενά σας να είναι τα τελειωτικά και ελεγμένα. Όταν θα τελειώσει η σελιδοποίηση των κειμένων σας, θα σας τα στείλουμε να δείτε πώς θα είναι στη σελίδα σας για να διορθώστε ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, που έγινε κατά τη μεταφορά αρχείων και την επεξεργασία της σελιδοποίησης.

Διόρθωση ξανά στο το δικό σας κείμενο προσθέτοντας ή αφαιρώντας κείμενο ή οτιδήποτε άλλο, επειδή δεν το προσέξατε καλά από την αρχή, θα μας δημιουργήσει πρόβλημα και καθυστέρηση, για αυτό ελέγξτε το κείμενό σας πολλές φορές πριν το στείλετε.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΒΡΙΣΙΕΣ - ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΣΥΝΟΛΩΝ, ΟΜΑΔΩΝ  Ή ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΡΑΤΣΙΣΜΟ - ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΑΙΣΧΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. 


ΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

45€ για τη προβολή των έργων σας σε μία σελίδα, περίπου 2 με 4 ποιήματα και επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας.

65€ για προβολή των έργων σας σε 2 σελίδες, αριστερή και δεξιά (σαλόνι), περίπου 7 με 10 ποιήματα  και επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας. 

Ο τίτλος να είναι με κεφαλαία με ένα κενό απο το σώμα του ποιήματος για να ξεχωρίζει.


ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε προσέχτηκα τις προδιαγραφές για τα έργα σας προς αποφυγή ταλαιπωρίας όλων μας.

Τα ποιήματα να είναι στην ελληνική γλώσσα δημοσιευμένα η αδημοσίευτα και χωρίς να αναφέρονται βραβεύσεις και διαφορές άλλες διευκρινήσεις (κάτι τέτοιο μπορείτε να το αναφέρετε στο βιογραφικό σας).

Ο τίτλος να είναι με κεφαλαία με ένα κενό απο το σώμα του ποιήματος για να ξεχωρίζει

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑΝ ΤΟΜΟ ΑΞΙΑΣ 35€!

 Στην εικόνα παρακάτω παράδειγμα πώς θα προβάλλεστε.

ΠΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, ΠΕΖΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

45€ για προβολή των έργων σας σε 1 σελίδα με σύνολο 400 λέξεων και επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας.

65€ για προβολή των κειμένων σας σε 2 σελίδες, αριστερή και δεξιά (σαλόνι), με σύνολο 1.000 λέξεων και επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας. 25€ κάθε επιπλέον σελίδα με σύνολο 600 λέξεων.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΤΟΜΟ ΑΞΙΑΣ 35€!


ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

35€ για συμμετοχή στις σελίδες της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς στην κατηγορία «Ανθολόγιο Ελληνικής Ποίησης» με μισή σελίδα σε μια κάθετη στήλη για σύνολο ποιημάτων 35 στίχων (το πολύ έως 15 συλλαβών κάθε στίχος) με το όνομά σας μόνο και μια φωτογραφία σας. Στην παρακάτω εικόνα ένα παράδειγμα προβολής στο κόκκινο πλαίσιο.

Ο τίτλος να είναι με κεφαλαία με ένα κενό απο το σώμα του ποιήματος για να ξεχωρίζει. Εκτός από τους στίχους του ποιήματος σαν στίχος μετράει και ο τίτλος, και η μία κενή αράδα, δηλαδή η απόστασή του από το ποίημα, καθώς και η απόσταση ανάμεσα στις στροφές αν υπάρχουν.

 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΤΟΜΟ ΑΞΙΑΣ 30€

ΧΑΪΚΟΥ

65€ κόστος η ολόκληρη σελίδα, που θα περιλαμβάνει σύνολο 40 χαϊκού και το βιογραφικό (150 λέξεις) και μία φωτογραφία σας.

45€ κόστος για σύνολο 20 χαϊκού στις σελίδες της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς στην κατηγορία «Ελληνικά Χαϊκού» με μισή σελίδα σε μια κάθετη στήλη, με το όνομά σας και μια φωτογραφία σας. Όπως στην παρακάτω εικόνα στο κόκκινο πλαίσιο στο δείγμα σελίδων.

 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΤΟΜΟ ΑΞΙΑΣ 35€!ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

45€ για προβολή των έργων σας σε 1 σελίδα με σύνολο 400 λέξεων και επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας.

65€ για Πεζογραφία: Διηγήματα, Κείμενα, Άρθρα, Δοκίμια, έως τέσσερις σελίδες της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς. Ένα μόνο θέμα, που θα περιλαμβάνει σύνολο λέξεων έως 1.000 - 2500 λέξεις κείμενο και επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας και 25€ κάθε επιπλέον σελίδα (με σύνολο 600 λέξεων η σελίδα).

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΤΟΜΟ ΑΞΙΑΣ 35€!

Στην παρακάτω εικόνα ένα παράδειγμα κειμένου.

ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ

Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι γραμμένο σε γ’ πρόσωπο με πεζά γράμματα και να αρχίζει έτσι: «Ο Αντώνης Θαλασσέλης γεννήθηκε… κ.λπ.» Να είναι το πολύ των 150 λέξεων σε αρχείο WORD 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ (το πρόσωπό σας λίγο πιο πάνω απ’ τη μέση), ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ e-mail μαζί και το βιογραφικό σας και τα κείμενά σας, στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: nfilologiki@gmail.com

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΑΣ  ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ 


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

45€ για προβολή του έργων σας σε μία σελίδα με ένα έγχρωμο έργο, και επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας

70€ για προβολή των έργων σας σε δύο σελίδες, με δυο έργα το ενα οριζοντιο και άλλο κάθετο η με  τρία έγχρωμα έργα οριζόντια και  επιπλέον το βιογραφικό (150 λέξεις σε γ' πρόσωπο) και μια φωτογραφία σας.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΤΟΜΟ ΑΞΙΑΣ 35€!

 Στην παρακάτω εικόνα ένα παράδειγμα προβολής ζωγραφικής.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ

Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι γραμμένο σε γ’ πρόσωπο με πεζά γράμματα και να αρχίζει έτσι: «Ο Αντώνης Θαλασσέλης γεννήθηκε… κ.λπ.» και να είναι το πολύ των 150 λέξεων σε αρχείο WORD 

Επίσης θέλουμε πληροφορίες για κάθε πίνακα όπως: Θέμα έργου – Υλικά, τεχνική – Διαστάσεις (π.χ. Ανατολή ηλίου - Λάδι σε καμβά -50x70cm).

ΚΑΘΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ (το πρόσωπό σας λίγο πιο πάνω απ’ τη μέση), ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ e-mail μαζί με το βιογραφικό σας, στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: nfilologiki@gmail.com 

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΑΣ  ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ

Τα φωτογραφημένα έργα σας καλό θα είναι να είναι σε καλή ανάλυση καθώς και το μέγεθος του φωτογραφικού αρχείου χωρίς να είναι δεσμευτικό (όσο πιο καλή φωτογραφία δώσετε τόσο πιο καλή εκτύπωση και ανάδειξη του έργου σας θα γίνει)


Αν έχετε επιλογή ας είναι κάθετης μορφής για ομορφότερη προβολή, χωρίς να είναι απαραίτητο και δεσμευτικό.

Σημαντική ενημέρωση: Υπάρχει δυνατότητα και συνδυαστικής προβολής των έργων σας κατόπιν συνεννόησης, κειμένου και εικαστικών (π.χ. ποίησης και ζωγραφικής, κειμένου- Διηγήματα, Κείμενα, Άρθρα, Δοκίμια- και χαικού).

 

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΜΟ  ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΣ ΣΤΙΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Π[ΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΕΛΤΑ COYRIER. 

Σημείωση: Αν δεν είστε έτοιμοι τώρα οικονομικά, επικοινωνήστε απαραιτήτως μαζί μου για να προγραμματιστούμε καλύτερα και να μην πιεστείτε, δίνοντας το μισό ποσό της συμμετοχής σας για να κλείσετε τις σελίδες σας και τα υπόλοιπα όπως σας βολεύει!

 ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ  Ή ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ 30€.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όποιος έχει στη κατοχή του σπάνια, λογοτεχνικά ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες, γράμματα, αποκόμματα εφημερίδων κ.λπ. θα μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε, χωρίς χρέωση φυσικά, στην Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά!

 

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ  ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ

Η λίστα συμμετοχών έχει ανοίξει και μπορείτε να δηλώστε από σήμερα την συμμετοχή σας, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας !

 1ο ΒΗΜΑ: Επιβεβαιώνετε σε ποια κατηγορία θα συμμετέχετε: π.χ Ποίηση, Χαϊκού, Διήγημα, Δοκίμιο, Άρθρο, Παραμύθι, κ.λπ. και προβείτε στην εξόφληση με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του προκαθορισμένου ποσού της συμμετοχή σας για να κρατήσουμε τις σελίδες σας.

 2ο ΒΗΜΑ: Στέλνετε τα έργα σας μετά την κατάθεση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θα συμφωνήσουμε, επιμελημένα και διορθωμένα, σε μορφή κειμένου απλού word χωρίς μορφοποιήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες πιο πάνω για κάθε κατηγορία.

 3ο ΒΗΜΑ: Ολοκληρώνεται η σελιδοποίηση των έργων σας και σας στέλνουμε να δείτε τις σελίδες σας για να το εγκρίνετε και να κάνετε τυχόν διορθώσεις, ώστε να πάει προς εκτύπωση.

 4ο ΒΗΜΑ: Θα σας ενημερώσουμε πού γίνει παρουσίαση σε γιορτινή εκδήλωση, όπου θα παραλάβετε και ένα τεύχος, το οποίο δικαιούστε με τη συμμετοχή σας και μετά θα ακολουθήσει η αποστολή των τόμων για όσους δεν μπορούν να έρθουν στην εκδήλωση και για αυτούς που μένουν εκτός Αττικής!

 ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ

Η τιμή πώλησης των νέων τόμων για όσους έχουν όλοι τη σειρά από την αρχή και θέλουν να τη συνεχίσουν ή σε αυτούς, που αγαπούν την λογοτεχνία και θέλουν να τη διαβάζουν θα είναι στα 30€.

 Όσοι επιθυμούν από τους παλαιότερους να συνεχίσουν τη συλλογή της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς, ας παραγγείλουν εγκαίρως και πριν την εκτύπωση, για να το προγραμματίσουμε!

Όσοι από τους νεότερους θέλουν να λάβουν μέρος στην πνευματική και καλλιτεχνική σκυταλοδρομία, την οποία συνεχίζει η Φιλολογική Πρωτοχρονιά, ας δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, ώστε να διευθετηθεί η συνεργασία μας μαζί τους.

Όσοι δεν θα συμμετάσχουν, αλλά θέλουν την Φιλολογική Πρωτοχρονιά για τη βιβλιοθήκη τους ή ως αξιόλογο δώρο, μπορούν να μας παραγγείλουν εγκαίρως και πριν την εκτύπωση για να το προγραμματίσουμε!

Η  Φιλολογική Πρωτοχρονιά αποτελεί μια μικρή επένδυση, πέραν της λογοτεχνικής αξίας και μόρφωσης, σαν συλλεκτική έκδοση, της οποίας το αντίτιμο θα είναι ανάλογο με την παλαιότητα, που μπορεί να φτάσει και πολύ παραπάνω της αρχικής αξίας- μου ανέφεραν ότι έχει πουληθεί παλαιό τεύχος στα 500€ και κάποια ακόμη περισσότερο.

 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο δημιουργός, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είστε εσείς, έχει το πνευματικό δικαίωμα του έργου του και ο ίδιος το διατηρεί και δεν το έχει εκχωρήσει με τη συμμετοχή του στη Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά σε οιονδήποτε και με οιονδήποτε τρόπο και εγγυάται για το πρωτότυπο του παραπάνω έργου του και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων απαιτητών ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία του έργου.

 Η Φιλολογική Πρωτοχρονιά, καμία απολύτως ευθύνη δεν έχει έναντι τρίτων σχετικά με το περιεχόμενο του έργου σας. Η διανομή και κυκλοφορία του περιοδικού-τόμου μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε πρόσφορο εμπορικά τρόπο στην τιμή, που καθορίζεται από τη  Φιλολογική Πρωτοχρονιά και οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αξίωση χρηματικής απολαβής και ποσοστών.

Μεταγενέστερες ανατυπώσεις - επανεκδόσεις και δημοσιεύσεις θα γίνονται ελεύθερα οπουδήποτε και χωρίς καμία απολύτως δέσμευση από όσους συμμετέχουν με τα έργα τους με σκοπό την πώληση, την προβολή τη δική σας και την προβολή της Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς.

Επιτρέπετε η προβολή του σε οποιοδήποτε μορφή μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και εφ’ όσον  αναφέρεται οπωσδήποτε η πηγή (Φιλολογική Πρωτοχρονιά) και ο συγγραφέας του έργου. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση  για εμπορικούς σκοπούς του συνόλου ή μέρους του έργου.

Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας (Ν 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Μετά την συγκατάθεσή σας και την προβολή της συμμετοχής σας στην έντυπη έκδοση αυτομάτως γίνονται δεκτά όλα τα παραπάνω, αφού εξυπακούεται ότι τα έχετε διαβάσει και έχετε συμφωνήσει.

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΖΟΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΙΗΤΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΣ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟΜΟ, ΔΩΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ! 

Σημείωση: Παλαιά τεύχη διατίθενται και πωλούνται ακόμη, αν σας ενδιαφέρει, για να γνωρίσετε τη Φιλολογική Πρωτοχρονιά! Επικοινωνήστε μαζί μας!

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/groups/2335212726762069/

Για συνεννόηση και απορίες  ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑΛΑΣΣΕΛΗΣ  

Κιν: 6973008666 & Σταθερό: 210 9579463

FACE BOOK: https://www.facebook.com/antonios.thalasselis

E-MAIL: nfilologiki@gmail.com

Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο του E-MAIL για άμεση σύνδεση, για να κλείσετε την συμμετοχή σας και για να σας λύσουμε τις απορίες σας!