Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά» 70 τόμος του 2021

Γράφει η Χρύσα Χρονοπούλου

Το να υπηρετήσει ο άνθρωπος τον πολιτισμό είναι ιερό του καθήκον, γιατί ο πολιτισμός είναι η κλίμακα που οδηγεί τον άνθρωπο από την γη στον ουρανό. Όσοι το έχουν καταλάβει, έχουν δώσει τα πάντα γύρω από αυτήν την θεία προσπάθεια.

Όταν ιδρύθηκε το περιοδικό Φιλολογική Πρωτοχρονιά από τον Αρ. Μαυρίδη αυτόν τον σκοπό είχε. Να φιλοξενήσει στους κόλπους του δημιουργούς από τους χώρους της Ποίησης, της Ζωγραφικής, της Λογοτεχνίας, της Γλυπτικής και κάθε άλλη μορφή δημιουργικής έκφρασης. 

Τον ίδιο σκοπό υπηρετεί η επανίδρυση της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς από τον Αντώνη Θαλασσέλη. Κυκλοφορεί μια φορά τον χρόνο και έχει αγκαλιάσει με σεβασμό και αγάπη τους υπηρέτες του πολιτισμού, με σκοπό να προβάλει το έργο τους.

Το φετινό τεύχος είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση.
Στις σελίδες του φιλοξενεί και ένα δικό μου διήγημα. Το γεγονός μου δίνει μεγάλη χαρά, με δεδομένο πως η όλη εκδοτική προσπάθεια είναι πολύ προσεγμένη και διαλαλεί από παντού τον σεβασμό και την αγάπη του ποιητή Αντώνη Θαλασσέλη για τον πολιτισμό και την δημιουργία.

Εύχομαι στο περιοδικό και στον ποιητή του με το έργο του πάντα να φωτίζει τους δρόμους της δημιουργίας και των δημιουργών.