Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά» 70 τόμος του 2021

Γράφει ο Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος Ε.Ε.Λ

Εκατοντάδες οι φιλοξενούμενοι, με ποικίλη ύλη διαφορετικότητας, επικαιρότητας, πνευματικής κατάθεσης, έγχρωμης εικαστικής και φωτογραφικής παρουσίας, ποιητικής-δοκιμιακής και διηγηματογραφικής οντότητας, με προσωπικότητες του χώρου μας που έφυγαν, με πλούσια κατανομή του συνολικού υλικού των 650 σελίδων. 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ της πρωτοτυπίας, του περιεχομένου και της επικοινωνίας. Ένας κρίκος Ιστορικής και Λογοτεχνικής παρουσίας των συμμετεχόντων, δίαυλος ουσιαστικής και ρεαλιστικής ανταποδοτικότητας στο λογοτεχνικό και πνευματικό μας γίγνεσθαι. Ένας προσεγμένος και αναγνωστικός διάλογος, που εκρήγνυται-σελίδα σελίδα- ο διάχυτος οίστρος των δημιουργών, αφηγηματικός και επιλογικός άξονας ηθογραφίας, έκφρασης και λογοτεχνικής ωριμότητας. 

Μία κλίμακα ποιοτικής ψυχογράφισης κοινωνικών-ερωτικών -λαογραφικών και ερευνητικών καταστάσεων, διαπιστώσεων και καρποφορίας. Το νεωτερικό στοιχείο αρμοδένεται με το παραδοσιακό. Ένας λειτουργικός και παντός καιρού τόμος, μιας διαμορφούμενης κοινωνίας της λύτρωσης και της απαντοχής. Ύμνος στα 200 χρόνια του ΄21, αισθητικής και λογοτεχνικής έκδοσης. 

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες και στους αναγνώστες, ο εκλεκτός φίλος-ποιητής και εκδότης Αντώνης Θαλασσέλης [συνέχεια των εκδόσεων του αείμνηστου Α. Μαυρίδη-βραβείο Ακαδημίας Αθηνών το 1991 ] γράφει, ΄΄Σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία που είχαμε με τη συμμετοχή σας στη Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά... Πιστεύω, ο 70ος τόμος του 2021 να σας αποζημιώσει και να τον απολαύσετε

Εκλεκτοί φίλοι, σας εύχομαι από καρδιάς, Καλή Ανάγνωση και Καλό ΠΑΣΧΑ με τις οικογένειές σας. Φίλτατε Αντώνη ΥΓΕΙΑ- ΧΑΡΑ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ στο έργο σου και στη Ζωή σου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ΤΙΜΗ της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Κώστας Καρούσος Πρόεδρος ΕΕΛ--Λογοτέχνης-Εικαστικός-Αθήνα 22 / 4 / 2021.